Varför jag är en lycklig man idag……………….

Alla Helgons helg var vigd åt agility i Rättvik. Hade med mig tre hundar, Vicke, Nano och Knytta, fast regel är bara två st.

Även om det var lite Disk-Per var det även en stor Cert- och ChampionatPer. För att inte bli långtradig så kommer en resumé här.

Nano: 3 lopp ag-klass: 1 dq, 1x 5 f och ett nollat lopp (plac 8.a)

Vicke: 5 lopp, 3 x dq, 2 x med fel

Knytta: 5 lopp 2 x dq (bara :)), 1 x med fel och 2 x nollade ( 5:a och 1:a) varav det sista med CERT och CHAMPIONAT. Därmed DubbelChampion.

Knytta var på vippen att få stanna hemma för att hon troligtvis skulle börja löpa de närmaste dagarna och då blir Vicke helt förvriden.Denna speciella mediumkelpie som charmar alla flesta och har en motor som aldrig blir slö. Känner mig väldigt privilegierad att få träna och tävla henne.

Sista loppet vann hon på svår bana, tydligen. Bara tre nollor. När jag kom i mål, kom Åsa fram och visade två fingrar, alltså 2.a så här långt. Har fortfarande inte fattat hur jag sen kunna vinna?! 🙂 Till din räddning Åsa, kan man nu säga att två fingrar också blev ett V som i VINST, och det stämde ju 🙂

Nano stukade ena benet i sista loppet på lördagen och haltade mycket. Sa till att hon skulle strykas till söndagen. Det går aldrig att starta på söndagen. Hon stod kvar på startlistan på söndagen och haltade inget, så jag startade  i ag klassen, hon nollar och kommer 8:a!

Vicke: Är så duktig och på gång. Börjar vilja tjuvstarta igen och det gillas inte. Har haft en tuff resa men Knytta och räknar med  samma med Vicke men det kommer att bara bli bättre, om jag bara kan bli mer samspelt med honom.

Sedan sträckte jag min vad i ett lopp sista dagen. Skulle sen köra 3 lopp till. Det går aldrig, tänkte jag. Trots att jag kände av det och höll igen lite så gick det. Därför extra roligt att lyckas så fint med Knytta. Har tur nu, måste köpa lotter. 5 lotter i Ludvika varav en vinst (30:-men ändå)

Mycket började dåligt och såg mörkt ut. Att det slutade så bra, är varför är jag en lycklig man idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *