Vicke på agilityturné

Jag och Vicke har kört klass 1 i två dagar i ”Värmlandsrallyt”, en agilitytävling hela veckanpå olika orter i Värmland.
Vi var först i Arvika där det var dubbla klasser alltså 4 lopp. Slutnotan hamnade på 1 DQ och 3 lopp i mål; Ett lopp med 10 fel och 2 lopp med 5 fel/lopp.
Idag har vi också kört en tävling i Kil. Där räknar vi ner 5 fel/lopp. En 7:e resp 19:e plats med ca 70 startande. Pris i båda klasserna. Dom var generösa med priser i Kil.

Vad man kan säga är, att vi har avancerat åt rätt håll. I början av säsongen var det bara DQ, i bästa fall med en riktigt bra dag, 5 dq o 1 lopp i mål. Nu är det tvärtom. Vi hade 1 dq på alla 6 loppen.

Att tävla klass 1 är svårare än jag trodde. Naiv som jag var, trodde jag nog att klass 1 skulle vara avklarad vid det här laget. Tji fick jag. Banorna är inte märkvärdiga men springa den tillsammans med en hund, en snabb hund till på råga, då blir det oftast fel.Vad som sedan går jättebra på träning blir lätt en falsk tro. Tävlingsmiljön påverkar hunden på alla möjliga sätt så att den går upp i varv. Hinder och kombinationer som går bra på träning blir problem på tävling, där jag spelar huvudrollen.

Det är i a f intressant, lärorikt och kul att köra klass 1.
/Per

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *