Klass 1 med Vicke

Vi har varit i Västerås och kört agilityklass x 2 på lördagen och hoppklass x 2 på söndagen

Slutresultatet blev 2 st DQ och 2 genomförda lopp med fel.

Intressant för mig som klass 3 förare att tävla i klass 1. Det är inte bara. Det räcker inte att ställa upp hunden och tro att det ordnar sig, att bara köra igenom en hund, på en för mig, lätt bana. Även Vicke har sina brister, vilket vi blev mycket varse om plus att han racersnabb. Svårt att skicka iväg honom till ett hinder hur som helst (om det inte gäller tunnlar) och själv  placera sig för nästa hinder. Man kan inte lite på honom helt och då måste man vara med, för att sen inse att man kommer efter till nästa hinder. Långt efter. Jag tror däremot inte att han fick ett enda kontaktfel och det känns skönt. Däremot är det slalom som inte sitter. Så det blir slalomträning i veckan, lilla Vicke. Förbered dig på det..

Här är hans bästa lopp, hoppklass med 5 fel i slalom.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *